Sew Many Flags
The Complete Flagmaker's Manual
email address
grommet, eyelet
Australian Capital Territory flag New South Wales flag Northern Territory flag Queensland flag  
South Australia flag Tasmania flag Victoria flag Western Australia flag
Sew Many Flags; The Complete Flagmaker's Manual  
   
Lipuntekijän työtila Lippuompelun kuvitettu käsikirja (Sew Many Flags)
Kirjoittaja ja kuvittaja: McGifford, Anja
© Anja McGifford 2004; tekstin tai kuvien kopioiminen mihinkään
 tarkoitukseen ilman kustantajan lupaa on kielletty. 

210 x 240(H), 187 sivua
48 neliväri-, 212 mustavalkoista kuvaa
Sew Many Flags - The Complete Flagmaker's Manual  


Jos olet kiinnostunut kirjasta, kirjoita meille. Jos olet kiinnostunut lipuista yleensä, tai haluat kysyä jotain lippuihin liittyvää, otamme mielellämme vastaan postiasi, ja autamme, jos voimme. 

Kuten sisällysluettelosta huomaat, tämän kirjan avulla opit ompelemaan lippuja ja mainoskankaita. Kaavojen tekeminen, lippujen ompelu, applikointi ja yksityiskohtaiset piirrokset maiden lipuista ovat mukana.

Lippujen tekeminen, eli vexillologia (termi, jonka kehitteli Whitney Smith 1940-luvulla), on hyvin mielenkiintoinen harrastus tai jopa ammatti. Se vaatii sinulta jonkun verran piirustustaitoa ja sorminäppäryyttä - yksityiskohdat opit tästä kirjasta.

Näet muutamia sivuja kirjasta täältä.

Muutamia kirjasta poimittuja lipuntekovinkkejä löydät tästä.

Anja McGifford opiskeli aikoinaan Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulussa (silloinen Wetterhoffin kotiteollisuusopettajaopisto), valmistuen ompelu- ja neulealan suunnittelijaksi ja ohjaajaksi. Hän on ommellut lippuja työkseen vuodesta 1996 lähtien.

Jos olet englantia käyttävä suomenkielinen käsityönharrastaja tai ammattilainen, Anja McGiffordin kokoama Englantilais-suomalainen käsi- ja taideteollisuussanasto voi myös olla sinulle tarpeellinen. Ensimmäinen painos valmistui Brisbanessa 1994. Suomessa sen julkaisi ensimmäisen kerran Porvoon Julmapaino 2003, ja toisen painoksen 2005. Kirja on kätevänkokoinen, kuvitettu, ja se on myynyt hyvin ympäri maata. Lisätietoja saat sivulta http://www.artelina.com/dictionary.htm  

Muitakin käsityöaiheisia kirjoja on Artelinalta tulossa pian.
Lippu tangossa
applikointi
flag clips - Inglefield clips
Yritysidea!
Saamme aika ajoin tiedusteluja lippujen keräilijöiltä ja historiallisten lippujen valmistajilta, etsien hyvää villaisen lippukankaan valmistajaa. Villainen lippukangas on yksinkertaista palttinasidoksista kangasta, ja sen värivalikoima on aika rajoitettu. 

Tämä voisi hyvinkin olla hyvä pieni käsityöyritysidea jollekin taitavalle kutojalle. Kysyntää on ympäri maailmaa. Kukaan ei tällä hetkellä tunnu valmistavan tätä kangasta. Käsityökoulut voisivat myös tuottaa tätä kangasta oppilastöinä.

Jos voit auttaa, tai tiedät kutojan/kutomon, joka ehkä jo valmistaa lippukangasta villasta, ota yhteyttä meihin. Välitämme tiedon eteenpäin. Tämä ei ole työtarjous, vaan yritysidea kutojille. Jos tuotteesi on hyvä, ilomielin laitamme yhteystietosi näille sivuille, ja asiakkaat voivat ottaa yhteyttä suoraan kutojaan. Mekin olemme kiinnostuneita ostamaan pieniä eriä. Kysy lisätietoja lippukankaan yksityiskohdista  meiltä.
 
         
Kazakhstan flag detailTämä sivu on päivitetty:
All content on this web page is © Artelina 2004-2013.